• Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

    Distribuiţi
     

     Ducati 1098R

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    Ducati 1098R Empty
    MesajSubiect: Ducati 1098R   
    Ducati 1098R I_icon_minitimeVin 06 Sept 2013, 03:53

    180 CP nu-s de ici-cole. Nu multe berline se pot lăuda cu asemenea herghelie. Dacă vorbim şi de o masă de nici 200 kg, e clar vorbim despre un superbike. Şi dacă e roşu... e Ducati.

    În anii '90, în cursele de superbike alergau cvadcicilindre de 750 cmc, tricilindre de 900 cmc şi bicilindre de 1000 cmc. În acea epocă legea pe circuite o făceau Ducati 916, 996 şi mai apoi 998. În 2003 cilindreea a fost egalizată pentru toate tipurile de motoare, bicilindrele beneficiind doar de unele concesii făcute la nivelul tuningului. Chiar şi aşa, supremaţia Ducati nu s-a sfârşit, culminând cu dubla din 2007 când Bailis a câştigat al 12-lea titlu pentru un pilot Ducati iar Ducati Corse a câştigat al 14-lea titlul la constructori.

    Din 2008 regulamentul permite bicilindrelor o cilindree de 1199 cmc. Gurile rele susţin că este un favor făcut de către organizatorii WSBK pentru a ţine producătorul italian în campionatul rezervat motocicletelor derivate din modele de serie. Oricare ar fi adevărul, Ducati avea deja pregătită o motocicletă pentru aceasă nouă eră: 1098 şi 1098S au convins deja piaţa europeană iar din 2008 li se alătură şi versiunea "R".

    Cu un motor majorat la 1198,4 cmc, R-ul este o versiune stradală a motocicletei pe care Troy Bayliss şi Michel Fabrizio o vor pilota în WSBK. Bicilindrul Testastretta Evoluzione oferă graţie unei arhitecturi extreme şi unui sistem de management electronic performant un maxim de 180 CP. Astfel, Ducati 1098R este cel mai puternic bicilindru de serie. Nici 1098S nu stătea rău la acest capitol, cu un maxim de 160 CP, însă maniacii cifrelor îi reproşau în continuu o carenţă de vreo 20 de cai în comparaţie cu cvadricilindricele japoneze. Echipat, cu tobe libere şi CIP racing motorul ajunge la un maxim de 186 CP.

    Pentru cei 20 CP în plus merită laude şi cei 100 cmc suplimentari dar şi sistemul de managemet al motorului sau sistemul de evacuare din inox şi aliaj de titaniu. Pentru a atinge uimitoarele performanţe motorul Testastretta Evoluzione nu are nevoie să treacă de 10.000 rpm. Distribuţia desmodromică, tradiţională în casa din Borgo Panigale, foloseşte opt supape din titaniu. Capacele curelelor de distribuţie sunt din fibră de carbon, capacele chiulaselor sunt din aliaj de magneziu iar bielele sunt din titaniu. Astfel, motorul reuşeşte să slăbească nu mai puţin de 2,2 kg faţă de versiunea "S" şi 5,6 kg faţă de vechiul SBK Ducati, 999R. Sistemul de admisie cu galerii eliptice foloseşte două injectoare pentru fiecare cilindru. Debitul combustibilului injectat şi parametrii de lucru ai aprinderii sunt controlate de un sistem de management electronic.

    Nu putem vorbi despre acesta fără a aminti de funcţia de control al tracţiunii. Aceasta este disponibilă numai pe kit-ul ECU "racing" calibrat pentru a funcţiona numai cu tobele racing. Derivat din cel folosit în MotoGP şi denumit DTC (Ducati Traction Control), sistemul de control al tracţiunii propune 8 nivele de control. Fiecare dintre acestea permite un grad diferit de alunecare a roţii spate în vreme ce intervenţia asupra aprinderii permite reducerea riscului apariţiei derapajelor necontrolate.

    După cum se ştie, puterea nu poate face minuni dacă nu este completată de o ciclistică pe măsură. Cadrul grilă din oţel tubular este o emblemă a mărcii italiene în aceeaşi măsură cu distribuţia desmodromică. Noul cadru al lui 1098R este mai uşor (doar 9 kg) dar în acelaşi timp mai rigid.Carenajul frontal este susţinut de un suport din aliaj de magneziu care cântăreşte numai 610 grame în vreme ce cadrul posterior din aluminiu adaugă 1,3 kg la masa totală. Atenţie însă, 1098 este un monopost veritabil, astfel, şaua sa trebuie să susţină doar greutatea unui pilot nu şi pe cea a unui pasager. Cei 180 CP sunt puşi într-o lumină şi mai bună de valoare masei proprii a motocicletei: 1098R cântăreşte la gol doar 165 kg.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    Ducati 1098R

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Media şi noutăţi :: Auto | Moto-