Ce face un virus ? Hitskin_logo Hitskin.com

Aceasta este o previzualizare a unei teme de pe site-ul Hitskin.com
Instaleaza o temaInapoi la fisa temei

  • Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaIndexRegulamentCont PremiumUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

    Distribuiţi
     

     Ce face un virus ?

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    Ce face un virus ? Empty
    MesajSubiect: Ce face un virus ?   
    Ce face un virus ? EmptyVin 04 Ian 2013, 16:19

    Ce este un virus?
    Un virus este un program capabil sa se reproduca in mod repetat si sa cauzeze defectiuni fisierelor (datelor personale) si sistemului de operare aflate pe computerul infectat. Unii virusi actioneaza imediat ce au infestat calculatorul gazda, altii asteapta pasivi pana cand sunt rulati (executati/ porniti) de un anumit program.

    Cum ne infestam cu virusi ?
    In trecut, virusii se raspandeau cel mai des pe dischete de date floppy, imprumutate de la un utilizator la altul. Odata ce conexiunile la internet au devenit din ce in ce mai po****re, virusii se transmit mai mult prin e-mail, descarcand programe de pe internet sau folosind programe peer2peer (doua calculatoare conectate unul la celalalt prin intermediul internetului).


    Ce caracteristici au virusii ?
    -pot fi rezidenti sau non-rezidenti in memorie : un virus e rezident atunci cand el se incarca in memoria calculatorului si apoi infecteaza calculatorul si e non-rezident cand actioneaza numai daca un anumit fisier este deschis sau o anumita comanda e executata.
    -pot actiona chiar si daca un fisier infectat este doar copiat;- daca un virus este rezident in memorie, el se va incarca singur in memoria calculatorului si va actiona apoi asupra fisierelor la care are acces.
    -pot fi polimorfi ; orice virus are un cod care il defineste, care poate fi inteles ca o secventa de program care ii spune cum sa actioneze; virusii polimorfi sunt cei care isi pot modifica secventele de cod astfel ca forma sub care circula pe internet poate varia, pentru a se camufla mai eficient (exista virusi care circula pe e-mail si care pot schimba titlul mailului pentru a-l face mai ; atragator ; )
    -Pot fi " deghizati" - mai intai se ataseaza fisierelor computerului si abia apoi ataca, astfel viteaza cu care se raspandesc fiind mult mai mare.
    -Pot fi insotiti si de alti virusi : daca e cazul, un virus poate veni insotit si de alt program nociv, dar cu alta functie, atunci cand infecteaza o gazda (computer)
    Pot modifica sistemul de operare astfel incat sa nu mai semnaleze disfunctionalitati.


    Cum modifica virusii fisierele ?
    virusii pot ataca toate fisierele, dar vor ataca preponderent fiserele executabile si de sistem (.exe, .com, .bat, .pif, .sys, .bin) si fisierele de date (word si excel)
    pot mari volumul unui fisier, dupa care il pot face; hidden ;, astfel incat nu va fi vizibil decat daca se face o cautare mai complexa.
    Pot distruge fisiere in mod aleatoriu, neavand o tinta anume
    Pot distruge fisierele executabile incarcate in memorie
    Pot schimba extensiile fisierelor (ex: din .exe in .com)
    Pot face calculatorul sa se restarteze sau sa ; inghete ; (freeze)


    Cum afecteaza virusii calculatorul ?
    Aceste simptome pot aparea si fara ca un calculator sa fie virusat, dar este bine sa se tina cont de ele
    pot sterge fisiere
    pot introduce diferite mesaje in fisiere si in timpul rularii programelor
    pot marca portiuni de pe harddisk ca fiind defecte sau inaccesibile sau chiar bloca accesul la harddisk in intregime
    pot bloca porturi pe care functioneaza anumite componente (LPT ; pentru printer) sau chiar conexiunea la internet
    viteza de functionare a calculatorului poate scadea drastic dupa virusare


    Cum detectam un virus ?
    metoda recomandata pentru detectarea si indepartarea virusilor si programelor nocive este folosirea unui program special conceput cu aceste functii, antivirusul
    utilizatorii experimentati pot investiga pe cont propriu anumite aspecte si pot detecta ei insisi daca un calculator este sau nu virusat, dar le va fi greu de determinat si tipul de virus pe care s-ar putea sa-l aiba.


    Dar daca... :
    Daca doar am downloadat un fisier pe calculator nu risc sa fiu infectat
    Fals : daca doar copiati continutul virusat al unei dischete sau daca descarcati un fisier de pe internet, calculatorul poate fi infectat. Exista virusi rezidenti in memorie care se " incarca " singuri odata ce au ajuns intr-un calculator (harddisk sau discheta)neinfestat
    Daca nu descarc nimic de pe internet, calculatorul nu se poate infecta
    Fals : chiar daca majoritatea companiilor detinatoare de site-uri scaneaza continutul pus la dispozitie utilizatorilor pentru a nu fi infectat, exista posibilitatea ca unii proprietari de site-uri sa nu o faca. In plus, exista multi creatori de site-uri care construiesc un site tocmai pentru a raspandi fisiere virusate, spyware, troieni si alte programe nocive.
    Daca doar citesc mailul, nu pot fi infectat
    Fals : Sunt virusi care se raspandesc tocmai cu ajutorul mailului. Fisierele infectate se pot atasa mailului, aceasta fiind de altfel cea mai comuna modalitate de raspandire a virusilor in acest moment.
    Daca nu intru pe internet, nu am cum sa fiu infectat
    Fals : virusii pot ajunge in calculator si prin intermediul unui CD infectat.
    Pot lua virusi daca doar vizitez pagini web
    Fals : cu toate acestea, daca se descarca un fisier infestat, posibilitatea virusarii exista. Exista insa structuri de programe care se executa doar vizitand o pagina : spyware. Aceste programe sunt concepute pentru a trimite informatii private despre utilizatorul de internet infestat (violarea intimitatii)
    Daca formatez harddisk-ul sau sterg tot continutul, scap de virusi?
    In cele mai multe situatii, da. Sunt insa virusi care se instaleaza pe toate partitiile harddisk-ului, pe driver-ele adiacente (floppy, de exemplu) sau in datele pentru care se face back-up, reinfestand calculatorul cu prima ocazie.
    Exista posibilitatea scanarii calculatorului online, pentru a detecta virusi ?
    Da. Dar aceasta metoda nu previne infectarea, ci doar detecteaza daca un calculator este deja infectat. Pentru a preveni infectarea, este recomandat sa se foloseasca un program special conceput si instalat pe calculator. Pentru scanarea online, este indicat ca scriptul ActiveX sa fie activat, si de asemenea este recomandata folosirea browser-ului Internet Explorer, in cazul in care in mod obisnuit se foloseste alt program pentru navigarea pe Internet.

    Aveti grija cu virusii nu e de joca ei, pot provoca daune semnificative PC-ului dv. cat si componentelor auxiliare conectate la acesta.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    Ce face un virus ?

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: IT - Design şi forum :: Tehnologie :: Tutoriale şi noutăţi-