• Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

    Distribuiţi
     

     Acvariul - oaza de liniste in casa ta

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    Scooby ~ Doo
    Moderator
    Scooby ~ Doo
    #Real-Arena!
    Mesaje : 3213
    Acvariul - oaza de liniste in casa ta Empty
    MesajSubiect: Acvariul - oaza de liniste in casa ta   
    Acvariul - oaza de liniste in casa ta I_icon_minitimeSam 09 Feb 2013, 01:52

    Amenajeaza-ti un colt de frumusete si liniste in casa! Amplaseaza un acvariu cu pesti exotici si intreaga atmosfera a camerei se va transforma.
    Pestisorii nu necesita ingrijire costisitoare ca o pisicuta, un papagal sau un caine. Odata ce le-ai amenjat mediul de viata, nu trebuie sa le acorzi prea mult timp pentru hranire sau intretinere. In schimb, iti vor oferi un spectacol de culoare deosebit si vor aduce liniste in familia ta!

    Inainte de a-ti achizitiona un acvariu, tine cont de cateva recomandari.

    Alege dimensiunea acvariului in functie de cati pestisori doresti sa ai. Pe cat posibil trebuie sa le asiguri pestilor si plantelor aceleasi conditii ca in natura. Te sfatuiesc sa-ti achizitionezi unul de 45-50 de litri.

    Trebuie sa stii ca cele comercializate in piata au dezavantajul ca nu sunt construite profesionist. Peretii sunt din sticla care poate fi uneori prea subtire, sunt lipiti cu silicon, neprotejati foarte bine. La incheieturile vasului se pot dezvolta alge care sa creeze un aspect urat.

    O alternativa este achizitionarea dintr-un magazin specializat. La inceput investitia ar putea fi maricica, daca iti doresti un acvariu echipat cu fel de fel de accesorii: plante, pietris, termostat, pompe de filtrare si chiar suport pentru intregul vas. Poti, insa, cumpara unul nepersonalizat pe care sa-l echipezi ulterior. Neaparat, ai nevoie de aparate de filtrare, de incalzire a apei, de oxigenare si de iluminare.

    Ca substrat, foloseste un nisip cu granulatie mare si nu unul fin, care sufoca radacinile plantelor. Pietrisul trebuie sa fie din roci dure, nu calcaroase. Substratul trebuie sa aiba grosimea de 3-5 cm. Acesta trebuie pus mai subtire in partea din fata a acvariului si mai gros in cea din spate, din motive estetice.

    Foloseste specii de plante mai rezistente, ca Elodeea, Valisneria, Bacopa, unii echinodorusi, anubias. Intreaba specialistul dintr-un magazin de profil si-ti va pune la dispozitie tot de ce ai nevoie.

    Am ajuns si la pesti. Opteaza, cel putin la inceput, pentru cei de apa dulce, pentru ca sunt mai rezistenti si necesita costuri minime de intretinere: carasi aurii, sanitari, zebre. Intreaba specialistul de la magazinul de unde ii cumperi care specii sunt incompatibile, pentru a evita sa pui la un loc pesti care sa se hraneasca cu alti pesti. Este recomandat sa ai o pereche de sanitari in acvariu, pentru ca ei se hranesc cu reziduurile din vas.

    Apa din acvariu trebuie sa fie clara, fara nuante verzui. Nu folosi apa de la chiuveta deoarece clorul este periculos micii tai prieteni. Sau, daca optezi pentru ea, las-o intr-o galeata de plastic, doua, trei zile. Apa plata este recomandata, dar nu cu foarte multe saruri.

    Apa nu trebuie schimbata toata o data, ci cam 10, 15%, pentru ca altfel, risti moartea pestilor. Schimbul de apa se face la circa una-doua saptamani, in functie de marimea vasului si de numarul de pesti.

    Inainte de introducerea pestilor, spala acvariul foarte bine cu apa rece; nu folosi sapun/detergenti. Introdu substratul, filtrul si termometrul. Daca e iarna, introdu si termostatul.

    Umple acvariul cu apa, dar mai lasa 3-4 cm. Dupa 15 minute porneste filtrul si incalzitorul cu termostat . Dupa doua zile poti introduce plantele in acvariu, ulterior si pestii. Iti sugerez sa stingi lumina in acvariu noaptea, pentru ca pestii sa se simta exact ca in mediul natural.

    Temperatura apei trebuie sa fie reglata la circa 25 de grade Celsius.

    Extra-sfaturi

    Nu hrani pestii in exces. Hrana neconsumata intra in putrefactie si exista pericolul contaminarii apei, ceea ce duce la moartea pestilor.

    Acvariul nu trebuie sa stea in bataia directa a soarelui, pentru ca risti o "explozie" a algelor.

    Curata saptamanal geamurile acvariului, cu o cartela de plastic, din cele folosite la reincarcarea creditului telefonului mobil. Sunt foarte eficiente.

    Nu cumpara pesti din surse nesigure. Un pestisor bolnav poate afecta toate vietuitoarele din acvariul tau.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.Real-Arena.com
     

    Acvariul - oaza de liniste in casa ta

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Viaţa reală :: Animale-