Majoritatea femeilor se confrunta cu ele, le trateaza si totusi reapar... Infectia urinara cu E coli este des intalnita si destul de periculoasa daca nu este depistata si tratata la timp.
Aceste infectii sunt cauzate de Escheria coli, un bacil care se intalneste de obicei la nivelul tractului digestiv si care poate ajunge la nivelul tractului urinar prin greseli ale igienei intime, constipatie, in urma sexului anal etc.
Simptome:
- urinari dese;
- senzatia continua de a urina;
- arsuri si dureri in partea de jos a abdomenului;
- dureri in partea de jos a spatelui;
- febra;
- greata, ameteli, voma (in stadiile avansate ale infectiei).
Pentru diagnosticare acestui tip de infectie este nevoie de un sumar de urina si de un examen citobacteriologic al acesteia.
Aici vor reiesi exact substantele la care bacteria este sensibila si poate fi demarat tratamentul.
De regula, tratamentul dureaza doua saptamani, insa in cazul unei infectii puternice se poate prelungi pana la un an!
Infectia cu E coli poate aparea in timpul sarcinii atunci cand au loc schimbari hormonale majore in corp si este destul de greu de tratat. Antibioticele dauneaza sarcinii si pot cauza avorturi spontane sau malformatii ale pruncului.
De asemenea, infectia cu E coli scade deosebit de mult fertilitatea, uneori facand imposibila conceptia daca nu este tratata!
Preventie
Igiena intima trebuie sa fie deosebit de stricta, stergerea trebuie intotdeauna sa fie facuta de la vagin catre anus.
La practicantii sexului anal este bine de stiut ca o data ce penisul a atins sau penetrat anusul NU mai trebuie introdus in vagin!
De asemenea trebuie sa se consume minimum 2 litri de lichide pe zi.