[Geografie] Muntii Rodnei Hitskin_logo Hitskin.com

Aceasta este o previzualizare a unei teme de pe site-ul Hitskin.com
Instaleaza o temaInapoi la fisa temei

  • Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaIndexRegulamentCont PremiumUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

    Distribuiţi
     

     [Geografie] Muntii Rodnei

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    [Geografie] Muntii Rodnei Empty
    MesajSubiect: [Geografie] Muntii Rodnei   
    [Geografie] Muntii Rodnei EmptySam 16 Feb 2013, 23:33

    Parcul National Muntii Rodnei este cea mai intinsa arie protejata din nordul Carpatilor Orientali, avand o suprafata de 46.399 ha, din care 3.300 hectare au fost declarate rezervatie a biosferei in anul 1979. Importanta acestei arii protejate se datoreaza atat geologiei si geomorfologiei muntilor, cat si prezentei a numeroase specii de fauna si flora, endemite si relicte glaciare
    Flora cormofitelor este extrem de bogata, fiind semnalate peste 1.100 specii de plante superioare.Cea mai reprezentativa planta din acest parc este FLOAREA DE COLT.Mamiferele sunt reprezentate in special de: capra neagra (Rupicapra rupicapra) ,marmota ( Marmota marmota - colonizata in Muntii Rodnei), cerbul carpatin (Cervus elaphus ) , capriorul (Capreolus capreolus) , mistretul (Sus scrofa) , ursul (Ursus arctos) , lupul (Canis lupus) , rasul (Lynx lynx) , jderul de copac (Martes martes) etc.

    Parcul National Muntii Rodnei este administrat de Regia Nationala a Padurilor ROMSILVA pentru a proteja si conserva habitatele naturale a florei si a faunei salbatice, cat si a diversitatii biologice prin care se urmareste dezvoltarea durabila a zonei.Rezervatia Biosferei Pietrosu Rodnei este situata in apropierea localitatilor Borsa si Moisei.

    Rezervatia ocupa golul alpin si padurile de conifere sau amestec din Masivul Pietrosu Rodnei in care se remarca varful Pietrosu Mare cu o inaltime de 2303 metri. Limitele ariei Pietrosu Rodnei sunt formate in Nord din formatiunile Culmea Hotarului si Piatra Alba in Est si Nord-Est de Valea Repdea. In Sud delimitarea este facuta de Muntele Gropi si formatiunea Jneapanu Batranii-Rapi iar in Vest de Valea Izvoru Dragos.

    Circurile glaciare Buhaescu (cel mai mare din Muntii Rodnei) format din 4 lacuri primul localizat la altitudinea de 1905 m si este adanc de 2m, al doilea fiind la altitudinea de 1890 m si are adancimea de 5,2 m fiind si cel mai adanc lac glaciar din Muntii Rodnei al treilea este situat la altitudinea de 1820 m si adancimea lui nu este mai mare de 1 m, iar al patrulea este sub varful Buhaescu Mare si are adancimea de 0,3 m; Zanoaga Iezerului, Zanoaga Mare, Zanoaga Mica, Rebra, Gropi, avand in portiunea bazala morene si caderi de apa pe pragurile de stanca lustruite de ghetari.Rezervatia Pietrosu Mare are o bogata flora caracteristica zonelor alpine si subalpine, cu specii rare si endemisme: zimbru , gusa porumbelului , ghintura galbena, floarea de colt, clopotelul , sopirlita , paiusul.

    Turismul de recreere valorifica insusirile cadrului natural, astfel cei interesati pot sa parcurga trasee montane de o frumusete inedita, sa observe flora bogata cu multe specii rare sau endemice, sa se bucure de privelistea lacurilor si caldarilor glaciare, sa remarce eleme nte de fauna deosebite. Aici diversitatea florei, faunei si reliefului ofera turistilor informatii inedite despre ceea ce inseamna frumos, totul parand a fi cladit anume spre a cuceri ochiul. In Muntii Rodnei exista numeroase posibilitati de practicare a sporturilor de iarna pe partiile amenajate din statiunile Borsa si Valea Blaznei.

    Turismul curativ sau de ingrijire a sanatatii este o modalitate de fortificare a organismului uman, fiind practicat din cele mai vechi timpuri. Este un tip de turism nascut din necesitatile oamenilor de a-si reface si trata sanatatea, cautand sa valorifice efectele tamaduitoare ale apelor minerale.

    Astfel, pentru persoanele cu diverse afectiuni, exista posibilitatea unor cure cu ape minerale, cu veritabile calitati terapeutice in statiunea balneara Sangeorz-Bai, precum si alte izvoare minerale cu efecte curative miraculoase, din localitatile limitrofe: Rodna, Romuli, Parva, Cormaia, Maieru, Anies, Valea Vinului, Sant etc.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    [Geografie] Muntii Rodnei

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Viaţa reală :: Cunoaştere :: Pentru şcoală-