[Geografie] Muntii Retezat Hitskin_logo Hitskin.com

Aceasta este o previzualizare a unei teme de pe site-ul Hitskin.com
Instaleaza o temaInapoi la fisa temei

  • Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaIndexRegulamentCont PremiumUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

    Distribuiţi
     

     [Geografie] Muntii Retezat

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    [Geografie] Muntii Retezat Empty
    MesajSubiect: [Geografie] Muntii Retezat   
    [Geografie] Muntii Retezat EmptySam 16 Feb 2013, 23:35

    Muntii Retezat fac parte din Carpatii Meridionali, grupa muntoasa Retezat-Godeanu. Se inalta intre doua depresiuni importante, Petrosani siHateg si intre doua rauri importante, Raul Mare, care ii delimiteaza la nord si est si Jiul de Vest, care ii delimiteaza la sud. Sunt inconjurati deMuntii Tarcu la vest, Muntii Godeanu, la sud-vest si Muntii Valcan, la sud.
    Partea cea mai importanta a masivului este alcatuita in principal din roci cristaline si se numeste Retezatul Mare; partea sudica, cu relief dezvoltat si in mase mai importante de calcare, se numeste Retezatul Mic. ele se unesc in apropierea lacului Bucura.

    Reptilele sunt reprezentate in parc prin 9 specii. Cu toate ca doar o specie este considerata rara la nivel national, sase sunt considerate vulnerabile.Numarul speciilor de pasari intalnite in parc si in zonele apropiate, pe vaile mari ale masivului si in zona lacurilor de acumulare din apropiere, este mare pentru o zona montana. Acestea insumeaza 185 de specii, reprezentand aproximativ jumatate din speciile de pasari ale Romaniei. Din acestea, 122 sunt specii cuibaritoare in parc si in zonele apropiate.

    Aici se pot intalni specii rare, cum sunt acvila de munte, acvila tipatoare mica, serparul, soimul calator, cocosul de munte, buha, cucuveaua pitica, barza neagra,ciocanitoarea cu spate alb si multe alte specii rare.

    Parcul ofera conditii pentru supravietuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: lupul, ursul, si rasul. De asemenea, se intalnesc in parc ierbivore mari, cum sunt capra neagra, cerbul si capriorul.

    Pesterile din Retezatul Calcaros sunt folosite de ursi pe timpul iernii, iar liliecii gasesc aici conditii bune pentru hibernare sau retregere in timpul zilelor de vara. In Parc au fost identificate 13 specii de lilieci.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    [Geografie] Muntii Retezat

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Viaţa reală :: Cunoaştere :: Pentru şcoală-