[Chimie] Monozaharidele Hitskin_logo Hitskin.com

Aceasta este o previzualizare a unei teme de pe site-ul Hitskin.com
Instaleaza o temaInapoi la fisa temei

  • Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaIndexRegulamentCont PremiumUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

    Distribuiţi
     

     [Chimie] Monozaharidele

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    [Chimie] Monozaharidele Empty
    MesajSubiect: [Chimie] Monozaharidele   
    [Chimie] Monozaharidele EmptyDum 17 Feb 2013, 02:27

    Glucidele sunt substante de baza in nutritie (zahar, amidon), reprezentand circa 2/3 din componentele unei ratii alimentare pentru un adult; ele sunt foarte raspandite in natura, prezente in toate organismele vegetale si animale. Glucidele sunt sintetizate in natura de catre plante, asimiland bioxidul de carbon din aer si apa din pamant. Sinteza are loc in partile verzi ale plantelor, (cloroplaste) care contin clorofila. Fenomenul este cunoscut sub numele de asimilatie clorofiliana, datorita rolului jucat de clorofila, si este un proces de fotosinteza catalizat de energia luminoasa.
    S-a considerat ca din dioxid de carbon si apa se formeaza mai intai aldehida formica, eliberand oxigenul, iar din aceasta prin polimerizare rezulta glucoza. Mecanismul fotosintezei este insa mult mai complicat.
    Cercetari recente, folosind izotopi , au pus in evidenta ca oxigenul degajat provine numai din apa si deci formarea aldehidei formice intermediar nu este posibila. Se considera in prezent ca sinteza glucidelor are la baza un proces de oxidoreducere, prin fotoliza apa fiind descompusa in hidrogen si oxigen.

    De asemenea, folosind izotopi , s-a ajuns la concluzia ca dioxidul de carbon se integreaza intr-un compus organic (acid acetic sau acid glicolic) prin carboxilare si deci primul produs al fotosintezei ar fi o substanta cu trei atomi de carbon (acidul fosfogliceric). Mai de parte prin condensarea a doua molecule de trioze se obtine glucoza, iar din glucoza prin policondensare rezulta amidon, principala substanta de rezerva a plantei.

    Glucidele au un rol important in organismele vegetale si animale. In regnul vegetal, pe langa rolul de substanta de rezerva (amidon), glucidele indeplinesc si un rol plastic, ca material de sustinere (celuloza, hemiceluloze), constituind uneori pana la 80 - 90 % din substanta uscata a acestora. In regnul animal, glucidele provin din alimentatie si au in special un rol energeti, desi mai putin important decat lipidele; pentru fiecare gram de substanta oxidata rezulta 4,1 calorii.

    Clasificarea glucidelor:Glucidele sau zaharidele sunt substante organice cu functiuni mixte ce contin in molecula lor grupa functionala carbonil si grupa functionala hidroxil, fiind deci hidroxialdehide (aldoze) sau hidroxicetone (cetoze). Compozitia chimica la majoritatea glucidelor corespunde formulei generale si prin faptul ca in molecula lor hidrogenul si oxigenul se gasesc in proportia din apa, au fost denumite impropriu hidrati de carbon.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    [Chimie] Monozaharidele

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Viaţa reală :: Cunoaştere :: Pentru şcoală-