Lucruri interesante despre tatuaje Hitskin_logo Hitskin.com

Aceasta este o previzualizare a unei teme de pe site-ul Hitskin.com
Instaleaza o temaInapoi la fisa temei

  • Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaIndexRegulamentCont PremiumUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

    Distribuiţi
     

     Lucruri interesante despre tatuaje

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    Lucruri interesante despre tatuaje Empty
    MesajSubiect: Lucruri interesante despre tatuaje   
    Lucruri interesante despre tatuaje EmptyJoi 08 Noi 2012, 10:11

    Tatuajul era candva considerat a fi specific doar punkerilor, puscariasilor si celor rebeli, dar in prezent este privit ca un "accesoriu" la moda, pe care foarte multe persone il au sau si-l doresc. Cu toate acestea, exista destul de multe informatii foarte putin cunoscute despre ceea ce se poate numi arta de pe corp.

    Discovery scoate in evidenta cateva dintre acestea.

    1. Tatuajele dateaza de acum peste 5.000 de ani

    Cel mai vechi tatuaj uman descoperit pana acum este pe o mumie care are 5.300 de ani - Oetzi, cunoscut si ca Omul Gheturilor -, care este si cea mai veche din cele identificate pana in prezent. Triburile antice foloseau tatuajele pentru a insemna evenimente si lucruri importante din viata, precum mariajul, barbatia, credinta si dragostea. Tatuajele de pe Oetzi s-ar putea sa fi avut scopuri terapeutice.

    Fiecare societate avea o metoda diferita de a le realiza, iar cerneala era facuta de regula din materie animala si vegetala. Inuitii foloseau un obiect ascutit inmuiat in cerneala, iar membrii poporului maori din Noua Zeelanda utilizau unele unelte cu ajutorul carora taiau lemnul.

    Un maestru in tatuaje isi petrecea intreaga viata invatand despre acest procedeu - obiecte ascutite, ace, roci sau alte unelte care erau folosite pentru a pregati pielea sa accepte cerneala. Fara echipamentul modern, realizarea tatuajelor era mult mai dureroasa si necesita mai mult timp.

    2. Arta tatuajelor se invata in ani de antrenament

    Pentru a invata sa colorezi pielea intr-un anume model este nevoie si de ani de antrenament, iar in vremuri antice realizarea tatuajelor era un fel de profesie sacra, potrivit unor cercetatori din cadrul Universitatii din Michigan.

    Artistii moderni incep de jos de cele mai multe ori, ca si in alte meserii. In primul an de studiu, cei mai multi probabil nici nu ating un client, ci invata cum sa curete echipamentul corespunzator, cum sa se protejeze pe ei si cum sa-i protejeze pe clienti de agenti patogeni care se transmit prin sange, precum si alte reguli de igiena.

    3. Unii "tatuatori" au chiar diplome in design grafic

    Inainte ca tatuajele sa cunoasca o popularitate mare, in 1960, multe persoane care realizau tatuaje nu reuseau sa respecte regulile de sanatate si siguranta. Aceste persoane probabil nu se pregateau cat si cum trebuie. In prezent insa, aceasta profesie este luata mult mai in serios, iar unii practicanti au chiar diplome in design grafic.

    4. Tatuajele penetreaza doar 3-5 straturi de piele

    Spre deosebire de hartie sau panza, pielea nu este uniforma in culoare, textura sau grosime. Un artist bun va invata sa tatueze cicatrice, mici denivelari, pete sau alte imperfectiuni ale pielii. Tatuajele penetreaza doar 3-5 straturi de piele, iar cei care le realizeaza le fac mai mult dupa ce simt, fara sa vada prea clar ce lucreaza din cauza sangelui, a cernelii si a echipamentului.

    5. Multi oameni sunt alergici la cerneala rosie

    Daca nuanta pielii tale se schimba atunci cand porti o bijuterie ieftina, atunci s-ar putea sa fii alergic la nichel, aceasta iritatie fiind cea mai comuna forma de dermatita alergica de contact. Iar cand cerneala rosie este inserata sub piele pentru realizarea unui tatuaj, problemele se complica daca persoana este alergica.

    Mai exact, cerneala poate provoca umflaturi care se vindeca greu, iar unii oameni au chiar reactii alergice severe. Prin urmare, este mai bine sa fie facute verificari si de doua ori pentru o posibila alergie, inainte de a incepe un tatuaj cu cerneala rosie.




    6. Bronzul poate afecta un tatuaj

    Laserele care scot un tatuaj folosesc raze ultraviolete, la fel ca si solarul, doar ca mai concentrat, astfel ca bronzarea este un mod principal prin care poate fi distrus un tatuaj. Daca nu poti sta departe de solar sau plaja, macar acopera tatuajul cu ceva sau foloseste crema cu protectie solara.

    Oricum, in timp, cerneala alba, cea galbena si cea portocalie se descompun si oxideaza, iar pe masura ce imbatranesti chiar si cerneala neagra se va estompa, devenind albastruie.

    7. Tatuajele pot fi si fluorescente

    Unele tatuaje pot fi realizate cu cerneala fosforescenta, astfel ca stralucesc in intuneric. Nu pot fi realizate insa tatuaje invizibile deoarece chiar si cerneala complet transparenta iese la iveala daca pielea isi schimba culoarea la caldura, in timpul verii sau din cauza unor emotii.




    8. Tatuajele pot fi facute in orice parte a corpului, chiar si pe interiorul buzelor sau in ochi

    Oamenii pasionati de tatuaje cer ca acestea sa le fie facute pe toate partile corpului. Unii sunt tatuati pe interiorul buzelor, altii pe talpa, iar altii in locuri si mai sensibile, cum ar fi albul ochilor. De asemenea, unii barbati cer tatuaje cu femei pe organele lor genitale.

    9. Nu este indicat sa consumi alcool inainte de a-ti face tatuaj si nici dupa

    Unele persoane carora le e frica de ceva durere, dar care vor un tatuaj, considera ca daca beau alcool inainte vor suporta mai usor experienta. Insa, un bun artist nu va tatua niciodata o persoana vizibil in stare de ebrietate. Si asta din cauza ca, desi alcoolul are si efect de anestezic, el subtiaza sangele, iar un sange mai subtire inseamna o sangerare mai mare in timpul tatuarii, iar mai mult sange poate face ca experienta sa dureze mai mult.

    De asemenea, nu este indicat sa consumi alcool nici dupa ce ti s-a facut un tatuaj, recomandat fiind sa lasi pielea intai sa se vindece.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    Lucruri interesante despre tatuaje

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Viaţa reală :: Cunoaştere :: Cultură generală-