Anul care va ramane in istoria Europei. Italia, Franta si Marea Britanie, Hitskin_logo Hitskin.com

Aceasta este o previzualizare a unei teme de pe site-ul Hitskin.com
Instaleaza o temaInapoi la fisa temei

  • Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaIndexRegulamentCont PremiumUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

    Distribuiţi
     

     Anul care va ramane in istoria Europei. Italia, Franta si Marea Britanie,

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    Anul care va ramane in istoria Europei. Italia, Franta si Marea Britanie, Empty
    MesajSubiect: Anul care va ramane in istoria Europei. Italia, Franta si Marea Britanie,   
    Anul care va ramane in istoria Europei. Italia, Franta si Marea Britanie, EmptySam 22 Mar 2014, 17:54

    Majoritatea preocuparilor pe care europenii le au la ora actuala sunt, potrivit sondajelor de opinie, cele anti-imigranti, anti-euro, anti-austeritate si impotriva Bruxelles-ului si a puterii acestuia. In plus, partidele extremiste din Franta si Olanda (Frontul National si Partidul pentru Libertate), care castiga din ce in ce mai multa popularitate, intentioneaza sa-si uneasca fortele pentru “a se lupta cu monstrul numit Europa”, scrie BBC News.

    Daca partidele anti-UE vor obtine mai mult de 30% din locurile Parlamentului European, in urma votului din luna mai, intregul organism va avea de suferit.


    Interesant este ca aceste formatiuni nu impartasesc neaparat aceleasi convingeri politice (unele sunt de dreapta, altele de stanga, iar altele cu totul impotriva clasei politice), dar sunt gata sa isi uneasca puterile pentru a-si atinge scopurile.


    In acest timp, Franta se confrunta cu o atmosfera tensionata. Protestele se extind cu rapiditate, oamenii se revolta impotriva taxelor mari si intreaga populatie este ingrozita la gandul ca tara ar putea intra din nou in recesiune.


    Desi a promis ca va reduce rata somajului pana la sfarsitul lui 2013, presedintele Hollande este departe de a-si putea tine cuvantul. Numarul celor fara un loc de munca, ajuns acum la 3,29 milioane, este in continuare in crestere, desi, ce-i drept, intr-un ritm usor incetinit.


    Din pacate, in viitorul apropiat se intrevad noi disponibilizari pentru francezi, in timp ce in restul Europei se aud nemultumiri la adresa Hexagonului, pe care multi il acuza ca ar tine pe loc intreaga zona euro.


    Italia este un alt butoi cu pulbere de pe continent. Presedintele Napolitano a avertizat in numeroase randuri asupra nelinistilor sociale ce au legatura cu tot mai multe companii aflate pe buza prapastiei. Tara are nevoie de reforme serioase, in special in ce priveste legile din sectorul muncii si al sistemului electoral. Dar, mai presus de toate, dupa 12 ani de stagnare economica Italia are nevoie de crestere. Dupa patru ani de criza, rata indatorarilor raportata la PIB a sarit de 133%.


    Ce se mai intampla pe restul continentului

    In ultimele saptamani ale lui 2013, liderii europeni au reusit sa cada de acord asupra unei uniuni bancare. Aceasta ar trebui sa ajute inclusiv in problema locurilor de munca, adevarata criza a Europei. 26 de milioane de oameni din Uniune nu au unde sa munceasca.


    In Spania, de pilda, 27% din forta de munca este somera. Iar liderii europeni nu mai par de acord sa joace in continuare cartea acordarii de ajutoare si imprumuturi, ceea ce va avea un impact in primul rand asupra populatiei de rand.


    In Germania, Angela Merkel si-a inceput al treilea mandat in functia de cancelar. Ramane de vazut daca va fi acelasi lider prudent ca si pana acum si cat va permite tarii sa preia din povara intregii zone euro. In schimb, a acceptat deja, impreuna cu social democratii, sa scada varsta de pensionare din Germania, dar ceea ce isi doresc cu adevarat celelalte tari de la Merkel este incurajarea consumului de catre populatie, cresterea exporturilor si renuntarea la reformele de austeritate.


    Tot anul acesta se comemoreaza o suta de ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial si peste tot vor avea loc ceremonii care sa aminteasca de unul dintre cele mai importante evenimente din istoria moderna.


    Imigratia va ramane in continuare un subiect fierbinte pe ordinea de zi, mai ales ca britanicii nu au renuntat la ideea ca romanii si bulgarii vor veni in numar si mai mare in tara lor odata cu ridicarea restrictiilor de munca. Tensiunile politice in acest sens sunt asteptate sa escaladeze, in mare parte pentru ca orice nemultumire a britanicilor este privita de catre restul lumii drept o dorinta de a ingradi libertatea de miscare.


    Si, tot in ceea ce priveste Marea Britanie, acesta ar putea fi anul in care mai marii tarii se vor pune de acord in privinta parteneriatului cu UE: daca isi doresc sau nu sa mai ramana membri ai Uniunii si, mai ales, in ce conditii.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    Anul care va ramane in istoria Europei. Italia, Franta si Marea Britanie,

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Media şi noutăţi :: Ştiri din întreaga lume-