• Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

    Distribuiţi
     

     Speed, după 20 de ani

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    Speed, după 20 de ani Empty
    MesajSubiect: Speed, după 20 de ani   
    Speed, după 20 de ani I_icon_minitimeDum 15 Iun 2014, 01:20

    Povestea filmului care i-a transformat în staruri pe Keanu Reeves şi Sandra Bullock
    Pe 10 iunie 1994 se lansa în cinematografele americane Speed: Cursa infernală, un extraordinar succes de casă şi de critică şi unul dintre action-urile de referinţă ale anilor '90. Fără să fie cu totul necunoscuţi înainte de apariţia lor în filmul debutantului Jan de Bont, Keanu Reeves şi Sandra Bullock au devenit staruri peste noapte după goana lor cu minim 80 de kilometri la oră pe străzile din Los Angeles. Iată câteva detalii mai puţin cunoscute despre producţia filmului.

    Speed reambalează ideea dintr-un film japonez, The Bullet Train, o producţie din 1975 în care un tren shinkansen nu poate încetini la mai puţin de 80 kilometri pe oră, altfel bomba de la bordul său va exploda. Scenaristul Graham Yost (Broken Arrow, The Pacific) intensifică implicarea factorului uman prin folosirea unui autobuz al cărui şofer trebuie să ocolească nenumăratele obstacole din Los Angeles fără să încetinească sub viteza deja pomenită. Scenariul a fost rescris de Joss Whedon, pe atunci un tânăr şi foarte apreciat "doctor de scenarii" (script doctor) aflat la începutul unei cariere ce va culmina cu mega-hitul anului 2012, The Avengers. Whedon a scris imensa majoritate a dialogurilor şi, dacă ai apreciat replici precum "Nu! Oamenii săraci sunt săriţi de pe fix, Jack. Eu sunt excentric", lui i se datorează.

    Iniţial, rolul lui Annie trebuia să fie răspunzător de momentele comice ale filmului, iar producătorii au vrut-o pe Ellen DeGeneres pe afiş. În urma unor rescrieri, Annie a devenit un aghiotant de nădejde pentru Jack, salvând de mai multe ori situaţia aparent fără ieşire a călătorilor din autobuz.

    Este ciudat că rolul lui Annie a fost refuzat de zeci de actriţe cunoscute la Hollywood. Pe lista publicată de imdb se află nume precum Glenn Close, Jessica Lange, Meryl Streep, Sigourney Weaver, Jane Seymour, Anjelica Huston, Kim Basinger, Halle Berry, Kathleen Turner, Debra Winger, Geena Davis, Carrie Fisher, Melanie Griffith, Michelle Pfeiffer, Emma Thompson, Daryl Hannah, Meg Ryan, Jennifer Jason Leigh, Demi Moore, Jodie Foster, Marisa Tomei, Diane Lane, Sarah Jessica Parker, Brooke Shields, Julia Roberts, Winona Ryder şi Cameron Diaz. Începi să te întrebi cui NU i-au oferit rolul înainte de a ajunge la Sandra Bullock, pe atunci cunoscută doar datorită comediei romantice Love Potion No. 9 şi rolului secundar din Demolition Man.


    Annie a transformat-o pe Bullock într-un star al Hollywood-ului, iar actriţa nu va rata ocazia să-şi mărească puterea în Cetatea Filmului, câştigând între timp un Oscar pentru The Blind Side şi apărând, la aproape 50 de ani, în hitul 3D multi-nominalizat la Oscar 2014 Gravity. Descrisă de Washington Post drept "capabilă, independentă şi în acelaşi timp irezistibil de vulnerabilă", Annie va deveni personajul emblematic pentru începutul carierei lui Bullock, mulându-se perfect pe personalitatea actriţei.

    Înainte de film Keanu Reeves apăruse aproape excusiv în filme independente şi comedii. A convins că i se potriveşte genul action în Point Break, lansat cu un an înaintea Cursei infernale. Filmul l-a pus o dată pentru totdeauna pe harta genului, iar actorul va da lovitura câţiva ani mai târziu în Matrix, SF-ul fraţilor Wachowski cu puternic efect în domeniul efectelor speciale de la Hollywood. Spre deosebire de Sandra Bullock, care a evoluat constant în carieră, Reeves a intrat în declin după trilogia Matrix, tot încercând de câţiva ani, fără prea mare succes, să revină convingător în atenţie. Spre deosebire de Bullock, Reeves a refuzat apariţia în sequelul Speed 2: Cruise Control, desfiinţat de critici în 1997 şi cu încasări dezamăgitoare.

    Speed a fost unul din marile succese de casă ale anului 1994. Realizat cu o sumă estimată la 25-30 de milioane de dolari, a încasat 350 de milioane, devenind una dintre cele mai rentabile producţii ale anilor '90. În România filmul s-a lansat pe 30 septembrie 1994 şi a fost văzut de 465.000 de români, într-o perioadă în care conaţionalii noştri aveau unde vedea filme şi în oraşele mai mici ale ţării. În topul general al încasărilor anului 1994, Speed s-a clasat pe locul cinci, întrecut de A doua cădere a Constantinopolului, Minciuni adevărate, Jurassic Park şi Mrs. Doubtfire.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    Speed, după 20 de ani

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-