• Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

    Distribuiţi
     

     Batman, după 25 de ani

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    Batman, după 25 de ani Empty
    MesajSubiect: Batman, după 25 de ani   
    Batman, după 25 de ani I_icon_minitimeJoi 26 Iun 2014, 04:27

    Mega-hitul lui Tim Burton se lansa pe ecrane pe 23 iunie 1989
    Ne bucură în ultima vreme ştirile că regizorii necunoscuţi publicului larg şi apreciaţi datorită unor producţii mai mult sau mai puţin independente primesc proiecte de anvergură de la marile studiouri de la Hollywood. Gareth Edwards a regizat Godzilla după debutul său în lungmetraj Monsters, un film realizat cu doar 500.000 de dolari, iar în weekend aflam că Rian Johnson (Looper) şi Josh Trank (Chronicle) au fost cooptaţi în universul Star Wars, ei pregătind noi filme inspirate de universul lui George Lucas.

    Dar unde vrem să ajungem? La faptul că Tim Burton a făcut exact acelaşi lucru acum 25 de ani. Devenit celebru datorită unor scurtmetraje precum Vincent (1982) şi Frankenweenie (1984), Burton avea să treacă la lungmetraj cu Pee-wee's Big Adventure şi Beetlejuice, două filme realizate cu buget mic şi importante succese succese de casă, ambele cu încasări de cel puţin cinci ori mai mari decât bugetul. Impresionaţi de talentul său de a crea filme profitabile, studiourile de la Hollywood i-au dat pe mână extrem de aşteptatul film Batman, lansat pe 23 iunie 1989 şi devenit ulterior cel mai de succes film al anului respectiv în Statele Unite. Iată mai jos câteva detalii inedite despre producţie, dar şi cum au evoluat ulterior regizorul şi actorul principal, Micheal Keaton.

    În primul rând, alegerea lui Keaton în rolul principal a provocat furia fanilor. Până atunci distribuit aproape exclusiv în roluri comice, actorul părea potrivit pentru rolul eficientului Batman, supereroul gata de orice pentru a lupta împotriva răufăcătorilor din Gotham. Studiourile Warner au fost bombardate cu mai bine de 50.000 de scrisori din partea fanilor (cine ştie ce iureş ar fi iscat alegerea lui Burton dacă pe atunci ar fi fost disponile reţelele de socializare), iar asupra lui Tim Burton s-au făcut imense presiuni să renunţe la Michael Keaton. Regizorul a perseverat şi după apariţia filmului interpretarea actorului avea să fie considerată unul din atuurile mega-producţiei.

    În rolul principal feminin, cel al lui Vick Vale, fusese aleasă Sean Young, pe atunci foarte pe val după apariţiile din Blade Runner, Dune şi Wall Street. Doar că actriţa şi-a fracturat clavicula în timpul filmărilor primelor scene. Burton a vrut-o apoi pe Michelle Pfeiffer, dar aceasta era pe atunci iubita lui Michael Keaton, iar actorului i s-ar fi părut "ciudat" să o aibă parteneră pe ecran. Ulterior rolul a ajuns la Kim Basinger. Regizorul nu a uitat-o pe Pfeiffer, totuşi, alegând-o pentru rolul lui Catwoman din continuarea din 1992, Batman Returns.

    Datorită Joker-ului, Jack Nicholson a avut cel mai mare onorariu al anilor '80 pentru un actor de la Hollywood. În urma contractului foarte generos, actorul a avut şi un procent din încasările finale ale filmului, 60 de milioane de dolari făcându-şi drum în conturile sale.

    Pentru mulţi analişti, Batman a fost primul blockbuster modern. A fost precedat de o intensă campanie de promovare şi, până la momentul respectiv, nicio producţie nu beneficiase de o asemenea desfăşurare de forţe. Reclame pe micul ecran, videoclipuri, o avalanşă de produse inspirate de supererou a invadat piaţa, colaborări cu lanţuri de fast food, toate destinate să convingă publicul că Batman nu are nimic de-a face cu serialul TV din anii '60.

    Campania nu a fost fără rezultat: Batman a bătut recordul de încasări pentru primul weekend, cu 43 de milioane de dolari. A devenit primul film din istorie care a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari încasate în primele zece zile de la lansare. Cu un total de 411 milioane în lumea întreagă, va fi cel mai popular film bazat pe un supererou DC Comics până la The Dark Knight, în 2008. Batman avea să fie cel mai popular film al anului în SUA, chiar dacă la nivel mondial avea să fie întrecut de Indiana Jones and the Last Crusade.

    La 25 de ani de la lansarea filmului, Tim Burton este unul dintre cei mai importanţi regizori de la Hollywood, cu o producţie de peste un miliard de dolari (Alice în Ţara Minunilor) în portofoliu. Acum Burton termină Big Eyes, un film biografic despre pictoriţa Margaret Keane considerat a avea potenţial pentru Oscarurile de la anul. Michael Keaton nu a reuşit să-şi menţină cariera pe o curbă ascendentă, revenind nu foarte eficient în atenţie. Recent l-am văzut în RoboCop, dar ar putea da lovitura din nou până la sfârşitul anului în Birdman, o dramedie despre un actor devenit celebru în rol de supererou care vrea să-şi reinventeze cariera pe Broadway. În regia lui Alejandro González Iñárritu, şi Birdman ar putea fi un jucător puternic la Oscar 2015.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    Batman, după 25 de ani

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-