• Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

    Distribuiţi
     

     Somnul, o poarta spre lumea spiritelor?

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    Somnul, o poarta spre lumea spiritelor? Empty
    MesajSubiect: Somnul, o poarta spre lumea spiritelor?   
    Somnul, o poarta spre lumea spiritelor? I_icon_minitimeLun 09 Feb 2015, 22:02

    În timpul somnului, ne pierdem conștiința animală. În învățăturile societăților secrete, aceasta din urmă, numită spirit, este înfățișată ca plutind în afara corpului, în vreme ce dormim. Faptul are două consecințe majore. În primul rând, în lipsa elementului animal, trupul revine la starea vegetativă. Fără a mai fi secătuite de frământările conștiinței animale sau de efectele istovitoare ale gândirii, funcțiile organice controlate de elementul vegetal sunt revigorate. Ne trezim odihniți și înviorați.

    În al doilea rând, detașat de percepțiile senzoriale ale corpului, spiritul intră într-o stare alterată de conștiință, o pătrundere în lumea spiritelor sublunare, scrie efemeride.ro. În vise, percepem lumile spirituale, fiind abordați de îngeri, demoni și de spiritele celor morți. În vise, pot apărea imbolduri din partea spiritelor, fragmente din viețile trecute și chiar amintiri ale unor episoade din istorie. În cel mai adânc somn, al treilea ochi se poate deschide și atunci privim în lumea spiritelor, dar când ne trezim, uităm tot.

    Menippus, filosof grec, vorbește în scrierile sale despre pregătirea noastră, în ceea ce privește separarea elementului animal de cel vegetal. Oamenii erau supuși unei perioade de post, mortificare și exerciții mentale solitare. După aceasta erau obligați să treacă o apă înot, să treacă prin foc și gheață. Apoi erau aruncați într-o groapă cu șerpi, iar pieptul le era tăiat de-a latul cu o sabie, pentru ca sângele să curgă. Experimentând astfel adâncurile fricii, persoanele erau pregătite pentru cea mai rea soartă care îi aştepta, atât în viață cât și dincolo de moarte.

    La fel de importantă era pregătirea pentru moarte, moment în care animalul se desprinde de vegetal. Astăzi definim această stare prin sintagma experiența după moarte. Subiecții experimentelor erau convinși că moartea nu reprezintă sfârșitul. Persoanele care învață să viseze conștient, cele care au capacitatea de a gândi și de a-și impune voința în timpul somnului, așa cum facem de obicei în timpul stării de veghe, pot dobândi puteri considerate astăzi supranaturale.


    Dacă puteți visa conștient, înseamnă că în curând vă veți putea deplasa după voie în lumea spiritelor, comunicând liber cu spiritele celor decedați și cu alte ființe neîntrupate. Veți putea afla ce vă rezervă viitorul, în modalități care altfel nu v-ar fi accesibile. Veți putea călători în alte regiuni ale universului material și veți vedea ce se întâmplă acolo unde nu sunteți prezent fizic, așa-numitele călătorii astrale.

    Paracelsus, marele inițiat din secolul al XVI-lea, poate fi numit părintele medicinei experimentale și al homeopatiei. El susținea că poate vizita alți oameni în visele lorÎn India, dar și în tehnicile aplicate de preoții templelor egiptene, influența mentală era folosită în scopuri pozitive. Cu timpul influența mentală a fost folosită pentru apărare sau ca armă de atac.

    În Egiptul antic, simbolul celui de al treilea ochi, sub forma unei cobre încolăcite, desenat pe frunte, simboliza că acesta poate țâșni și lovi ceea ce percepe. Alchimistul Helmont spunea că un om poate să ucidă un animal privindu-l fix vreme de 15 minute.


    Europenii care au vizitat India au fost uimiți să vadă cum indienii le introduceau o stare de catalepsie, numai privindu-i. Sunt celebre cazurile din India, când privirea unui șarpe a putut să cufunde într-un somn profund privitorii. Când șarpele a fost împușcat, cei aflați în starea de somn profund, au simțit o lovitură în frunte. Există întâmplări în care oamenii care s-au întâlnit cu lupii, au fost hipnotizați de privirea acestora, nemaiputând să țipe sau să fugă.

    În timpul morții, componenta animală pleacă odată cu cea vegetală. Componenta vegetală incorporează toate amintirile noastre. Rezultă că, după ce murim, mor și amintirile. Spiritul face o trecere în revistă a acestor amintiri, după care pleacă, eliberat de ceea ce a trăit. Spiritul este purificat în purgatoriu, printr-un proces dureros. Este atacat de către toți demonii care îi smulg toate dorințele impure, corupte, animalice, toate impulsurile negative ale voinței.

    Spiritul parcurge un drum care trece prin mai multe sfere, care sunt din cristal și sunt păzite de demoni. Din sfera lunară, spiritul destrupat trece în sfera lui Mercur, apoi Venus și la final Soarele. Învățăturile pe care le-am prezentat mai sus, sunt prezente în toate școlile de mistere antice.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    Somnul, o poarta spre lumea spiritelor?

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Timp liber :: Viaţa de zi cu zi-