Coroziunea metalelor Hitskin_logo Hitskin.com

Aceasta este o previzualizare a unei teme de pe site-ul Hitskin.com
Instaleaza o temaInapoi la fisa temei

  • Real-Arena
  • Contact
  • Cash Money
  • Prezintă-te
  • Counter-Strike
  • Metin2
  • Minecraft
  • SA:MP
  • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
  • Giveaway STEAM
  • AcasaIndexRegulamentCont PremiumUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

    Distribuiţi
     

     Coroziunea metalelor

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
    AutorMesaj
    H4cK3R*uL
    Administrator
    H4cK3R*uL
    # Lord of Hell!#
    Mesaje : 12494
    Coroziunea metalelor Empty
    MesajSubiect: Coroziunea metalelor   
    Coroziunea metalelor EmptyMier 02 Ian 2013, 03:10

    Coroziunea metalelor
    In are liber, uscat , la temperatura obisnuita si mai joasa aluminiul se conserva foarte bine deoarece se acopera cu un strat subtire (proaspat , de circa 0,01 mm) de oxid Al2 O3, adreent si compact. Apa de ploaie, distilata, sau potabila,nu-l ataca. Incalzirea acestora( 0…100°C) determina cresterea grosimii stratului initial de oxid.Apa sarata il ataca doar la suprafata.
    Coroziunea metalelor
    Cu azotul aluminiul incepe sa reactioneze la peste 650°C cu formarea de AIN, care hidrolizeaza usor cu formare de Al(OH)3 si amoniac. Cu oxigenul reactioneza forte enregic cu formare de Al2O3.In aer uscat se obtine un strat foarte subtire cu proprietati de izolare electrica.Cu hidrogenul nu reactioneaza,insa aceasta se dizolva in aluminul lichid si solid.

    Cu carbonul reactioneaza in aer la circa 2000°C iar in vacuum pana la 1000°C cu formare de Al4C3 , care peste 2000°C se descompune cu formare de grafit. Cu halogenii reactioneaza energic. La temperaturi peste 100°C cu clorul formeza AlCl3 care la 185°C se voalatilizeaza, fara topire. Cu fosforul reactioneaza 600°C, cu formarea fosfuriiAIP foarte higroscopica, folosita ptr. formarea unor substate substante.


    Coroziunea metalelor
    ARGINTUL-incepe sa se oxideze in prezenta urmelor de ozon sau la incalzire la peste200°C. AURUL-in solutii apoase cu clor si mai ales cu ionul CN- ,este atacat, mai ales in prezenta oxigenul din are.
    BERILIUL-in combinatii gradul de oxidare (valeta) este +2.

    Oxidarea lui mai intensa are loc abia la 800°C.Oxidarea intensa a beriliului pulbere are loc la temperaturi mult mai joase.
    CADMIUL-la temperatura obisnuita ,in aer curat este stabilit.In aer umed se acopera cu un strat protector de CdO care impiedica oxidarea in adancime.

    Coroziunea metalelor
    COBALTUL-cu oxigenul incepe sa interactioneze la peste 250°, cu formare pana la 850°C de amestec de oxizi format din CoO verde , la inerior, puternic aderent la metalul de baza si Co3O4. CUPRUL-este un metal putin activ.

    La temperatura obisnuita nu reactioneaza cu aerul uscat sau umed.aerul umed ce contine CO2 acopera cuprul cu in srtat de carbonat bazic(cocleala).Cuprul incalzit la peste 185°C se acopera cu oxid cupuros care la temperaturi inalte (>1000°C) se transforma in oxid cupric.


    Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
    Sus In jos
    http://www.real-arena.com
     

    Coroziunea metalelor

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Real-Arena România :: Categorie generală :: Viaţa reală :: Cunoaştere :: Pentru şcoală-